Wateroverlast op de begraafplaats?

Wij helpen u graag met de oplossing!

Heeft u onze expertise nodig?

Projecten

DrainSolutions staat garant voor het leveren van kwaliteit en betrouwbaarheid. Lees hier een aantal afgeronde projecten. Elk project opzicht is maatwerk waarbij de eisen en wensen van de opdrachtgever niet uit het oog verloren is.

Water in kelder en kruipruimte Wageningen Universiteit

Opdrachtgever: Wageningen UR

 Project oplossing voor wateroverlast in kelder Wageningen Universiteit

Sinds de oplevering van dit pand was er een probleem met grondwater. Onder dit pand is een grote fietsenkelder aanwezig. Daarnaast zijn er diverse kruipruimten aanwezig. In de kelder bevinden zich de kanalen van de klimaatbeheersing. Vanuit de kelder voeren deze kanalen door de kelderwand heen de kruipruimte in en voorzien zodoende het restaurant en ontmoetingsruimte van frisse lucht. Door de hoge grondwaterstand lagen de luchtkanalen in de kruipruimte in het water. Dit resulteerde in water in de luchtkanalen alsmede lekkage ter plaatse van de kelderwand. De kruipruimten waren niet toegankelijk en gezien de opbouw van de constructie is het zeer kostbaar kruipluiken aan te brengen.

Uitgevoerde werkzaamheden

Wij ontwierpen een drainagesysteem om ervoor te zorgen dat het water in deze kruipruimten niet hoger komt te staan dan de luchtkanalen en de doorvoeren van de kelderwand. Om vast te stellen wat hiertoe de mogelijkheden waren is eerst onderzoek verricht naar de aanleghoogtes van de bestaande kabels, leidingen en rioleringen rondom dit gebouw.

Vanaf de buitenzijde van het pand is een toegang gegraven naar de kruipruimten onder de fundatiebalken door. In de diverse kruipruimten zijn vervolgens een drainagebuizen ingegraven en onder de fundatie door maar buiten gebracht. Langs de gevel is een afvoerbuis ingegraven en aangesloten op het hemelwater afvoersysteem. In de afvoer is een terugslagklep geplaatst zodat bij veel regenval het drainagesysteem de kruipruimte niet met water gaat vullen.

Onze opdrachtgevers zijn o.a.

  • Gemeentes
  • Woningbouw corporaties
  • Particulieren (vereniging van eigenaren)
  • Beheerders van gebouwen of complexen
  • Begraafplaats beheerders
  • Aannemers

Lees meer

Documentatie downloads

Adres:

Boendersweg 6, 3295 LB 's-Gravendeel 

Tel:078 - 842 2337
Email:info@drainsolutions.nl
KvK:30260514
IBAN:NL 11 RABO 0144 7427 72