Te natte dijken?

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing!

Heeft u onze expertise nodig?

Projecten

DrainSolutions staat garant voor het leveren van kwaliteit en betrouwbaarheid. Lees hier een aantal afgeronde projecten. Elk project opzicht is maatwerk waarbij de eisen en wensen van de opdrachtgever niet uit het oog verloren is.

Aanbrengen drainage middels gestuurde boring in dijk

Opdrachtgever: Wetterskip Fryslân

Project aanbrengen drainage middels gestuurde boring

Voor het Wetterskip Fryslân hebben wij een conventionele drainagebuis aangebracht middels een gestuurde boring in het hart van de Zeedijk. Doordat dit dijklichaam zichzelf vol zoog met kwelwater vanuit de zee was de microstabiliteit niet meer in orde. Langs de teen van de dijk ontstonden hierdoor plassen op het gras waardoor het onderhoud niet goed uitgevoerd kon worden. In de winterperiode ontstond er tevens ijsvorming op de parallel liggende weg.

Uitgevoerde werkzaamheden

Met GPS is het dijklichaam ingemeten waarna er middels computerprogrammatuur een theoretische ligging van de drainage is bepaald in XYZ coördinaten. Voorafgaand aan het boorwerk is deze lijn uitgezet waarna er middels een gestuurde boring een conventionele drainagebuis PP450 100 mm is aangebracht. Deze drainagebuis is aangesloten op de bestaande afvoeren welke al onder de doorgaande rijbaan lagen en afwaterde op de langs liggende watergang.  De drainagebuis gaf direct vol water waardoor het dijklichaam leeg kon stromen. Middels peilbuizen is het verloop daarvan vastgelegd. 

Onze opdrachtgevers zijn o.a.

  • Gemeentes
  • Woningbouw corporaties
  • Particulieren (vereniging van eigenaren)
  • Beheerders van gebouwen of complexen
  • Begraafplaats beheerders
  • Aannemers

Lees meer

Documentatie downloads

Adres:

Boendersweg 6, 3295 LB 's-Gravendeel 

Tel:078 - 842 2337
Email:info@drainsolutions.nl
KvK:30260514
IBAN:NL 11 RABO 0144 7427 72